• Fundacja DOBROdzieje si臋

UWAGA! Podaj dalej! 馃挍MALUTKI PIESEK POSZUKIWANY DLA RODZINY ZAST臉PCZEJ

Otrzymali艣my pro艣b臋 od zaprzyja藕nionej z nasz膮 fundacj膮 rodziny zast臋pczej Pani Dorota Pinek i dzielimy si臋 z Wami pro艣b膮 dzieci z tej rodziny.

Jestem rodzin膮 zast臋pcz膮 dla tr贸jki wspania艂ych ch艂opak贸w (3, 4 i 5 lat) oraz "rodzon膮" babci膮 dla 7 letniej dziewczynki (z traum膮 porzuconego dziecka przez matk臋). Stworzy艂am im dom, taki jaki potrafi艂am, w kt贸rym, jak to w ka偶dej rodzinie - s膮 wzloty i upadki. Przez 3,5 roku pobytu ch艂opak贸w u mnie mieli艣my wiele upadk贸w, ale bardzo powoli wychodzimy na prost膮, dzi臋ki kolejnej wspania艂ej instytucji, jak膮 jest "Cukinia" i pracuj膮cych w niej terapeut贸w.

Ca艂a moja tr贸jka ch艂opak贸w ma zdiagnozowany pe艂noobjawowy FASD, niepe艂nosprawno艣膰 intelektualn膮 w stopniu lekkim, traumy i po drodze jeszcze wiele innych dolegliwo艣ci.

Za艣 ca艂a czw贸rka dzieciak贸w ma swoje problemy, ale jak i ka偶de dziecko maj膮 r贸wnie偶 i swoje marzenia. Wybiegaj膮 z nimi nawet ju偶 w swoje doros艂e 偶ycie. Najm艂odszy do znudzenia powtarza "babciu, gdy dorosn臋 to kupi臋 sobie kopark臋, auto, motor (w zale偶no艣ci, kt贸ry pojazd danego dnia jest jego ulubionym)", albo "poszukam dinozaura i b臋d臋 z nim mieszka艂" (to jego ukochane zwierz臋).

艢redni, gdy doro艣nie b臋dzie budowa艂 domy (jeden z nich przeznaczy dla babci), za艣 najstarszy b臋dzie plastykiem (uwielbia malowa膰).

Wnuczce natomiast marz膮 si臋 podr贸偶e i poznawanie 艣wiata. I oby te wszystkie marzenia spe艂ni艂y im si臋.

Ale na chwil臋 obecn膮 marz膮 o szczeniaczku , kt贸rego mogliby rozpieszcza膰, kocha膰 i uczy膰 tak, jak to robi babcia, 偶eby pokaza膰 dzieciakom, 偶e jak si臋 bardzo czego艣 pragnie, to cz臋sto marzenia mog膮 si臋 spe艂ni膰.

Zajrza艂am wirtualnie do 艂贸dzkiego schroniska. I ju偶, jak za dotkni臋ciem r贸偶d偶ki marzenie by si臋 spe艂ni艂o, ale.... schronisko nie wie, jak pieski mog膮 zachowa膰 si臋 w stosunku do dzieci. A ja nie mog臋 do艂o偶y膰 ch艂opakom kolejnej traumy zwi膮zanej z psem, kt贸ry nie lubi dzieci.

St膮d pomys艂 na szczeniaczka (najlepiej samca) i to konkretnego: malta艅czyk, terier (miniaturka) lub york, kt贸ry ju偶 miniaturk膮 jest (wyb贸r dzieci).

S膮 one niestety bardzo drogie, dlatego szukamy kogo艣, kto spe艂ni艂by dzieci臋ce marzenie i podarowa艂by nam pieska, kt贸ry pom贸g艂by dzieciom nauczy膰 si臋 mi艂o艣ci, opiekowania si臋 s艂abszym, wsp贸艂dzia艂ania i wsp贸lnej zabawy.

--

Do艂膮czamy si臋 do pro艣by Pani Doroty, je艣li mo偶esz udost臋pnij dalej tego posta, by膰 mo偶e uda znale藕膰 si臋 wsp贸lnie hodowc臋, kt贸ry zechcia艂by przekaza膰 jednego pieska dla rodziny zast臋pczej.

Fundacja DOBROdzieje si臋

NIP 9820383542 | REGON 386414930