NASZE PROJEKTY

DOBRE-MIejscse (1).png

STWÓRZ Z NAMI DOBRE MIEJSCE

Fundacja została stworzona przez ludzi pragnących pomagać, wspierać i wzbudzać uśmiech na twarzach dzieci i ich opiekunów.

Po wielu rozmowach z rodzinami zastępczymi i podążając za ich potrzebami,  podjęliśmy się zadania stworzenia DOBREGO Miejsca, w którym dzieci będą mogły rozwijać swoje pasje i umiejętności, a opiekunowie „ładować akumulatory’ do podejmowania codziennych wyzwań, jakie niesie ze sobą wychowanie przyjętych do domu dzieci.

Image by freestocks

PODARUJ DZIECKU PREZENT URODZINOWY

Projekt kierujemy do dzieci 3-18 lat z rodzin zastępczych, w tym spokrewnionych, a także rodzin biologicznych, które podjęły trud i odzyskały dzieci.

Cel projektu:

Celem projektu jest spełnianie marzeń dzieci, to tylko tyle i aż tyle. Każde z dzieci objętych pomocą fundacji ma swoje skryte marzenia o prezencie URODZINOWYM, BO W CIĄGU SWOJEGO KRÓTKIEGO ŻYCIA NIE OTRZYMAŁO PREZENTÓW ZBYT WIELE.

Ty też możesz PODAROWAĆ PREZENT i sprawić wybranemu dziecku niespodziankę.

Fundacja-DOBROdzieje-sie-komputer-zrzutk

ZRZUTKA NA KOMPUTERY

Projekt kierujemy do dzieci 7-18 lat z rodzin zastępczych spokrewnionych i biologicznych.

Cel projektu:

Ostatnie miesiące pokazały, jak ważne jest posiadanie w domu komputera, by dziecko które musiało przejść w tryb nauki zdalnej, mogło realizować program nauczania. Każdy z nas doświadczył tej niezwykłej sytuacji, gdzie dzieci własne lub znajomych, próbowały oswoić naukę poprzez odrabianie lekcji na komputerze. Zawsze było słychać narzekanie.

A co w przypadku, gdy dziecko nie ma dostępu do komputera? I nie ma szans na odrabianie lekcji, bo babcia lub dziadek, którzy je wychowują, nie mają pieniędzy na zakup takiego sprzętu?

PODARUJ DRUGIE ŻYCIE SWOJEMU TELEFONOWI

Projekt kierujemy do dzieci w wieku 12-18 lat z domów dziecka i rodzin zastępczych.

Cel projektu:
W normalnym życiu telefon dziecku kupuje rodzic, ale gdy nie ma mamy i taty pomóc może fundacja i ludzie, którzy chcą wspierać realizowany przez nią projekt.

Fundacja-DOBROdzieje-sie-podziel-sie-zes

WSPARCIE SZKOLNE - ZESZYTY, DŁUGOPISY, DOSTĘP DO KSIĄŻEK

Projekt kierujemy do dzieci szkolnych w wieku 6-24 lata z domów dziecka i rodzin zastępczych.

Cel projektu:
Wspaniale jest przygotować dla dzieci raz w roku piękne wyprawki z plecakiem, piórnikiem, kolorowymi długopisami, ołówkami, linijkami, ale jeszcze wspanialej jest dbać o dostęp do pomocy szkolnych w ciągu roku. Spodobał Ci się barwny zeszyt, kup jeden dla siebie lub dla swojego dziecka, a drugi podaruj dziecku będącemu pod opieką naszej fundacji.

Fundacja-DOBROdziejesie-Międzynamidziew

MIĘDZY NAMI DZIEWCZYNAMI

Projekt kierujemy do dziewcząt w wieku 16-18 lat z domów dziecka i rodzin zastępczych.

Cel projektu:
Poszerzanie horyzontów, odkrywanie pasji, budowanie wiary w siebie, zdobywanie wiedzy i umiejętności,wskazywanie wzorców rodziny i modelu fajnego dorosłego.

Każda dziewczyna ma w sobie ogromny potencjał, ale czasami potrzebuje wsparcia, by odkryć własne możliwości. Sprawmy, by mogły w pełni rozwinąć skrzydła.