google-site-verification=piB8Ih3jBStzvYj6YX051ECuYu-K-K6jpvIYEVWAo5g O FUNDACJI | Fundacja DOBROdzieje się

CHCESZ POMÓC? SFINANSUJ MAŁE DZIECIĘCE MARZENIE
NR RACHUNKU FUNDACJI 74114020040000350280179891

O FUNDACJI DOBROdzieje się

Projekt_bez_tytułu_(32).png

Zespół Fundacji DOBROdzieje się to osoby, które pracują lub pracowały w Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej w Łodzi tworząc od początku i realizując projekt kampanii społecznej "Rodzina Jest dla Dzieci". Celem kampanii jest poszukiwanie rodzin zastępczych dla dzieci przebywających w pieczy instytucjonalnej.

Widząc ogrom potrzeb "dzieci po przejściach" i pracując w ograniczeniach, jakie formalnie obowiązują w urzędzie, podjęliśmy decyzję o utworzeniu Fundacji, która umożliwi realizację projektów, które zapewnią szerszą pomoc i wsparcie dla dzieci z domów dziecka i rodzin zastępczych.

Naszym celem jest dobro dziecka, które w swoim krótkim życiu doznało już wiele cierpienia i trudnych doświadczeń.

Wierzymy, że wspólnie jesteśmy sprawić, by w życiu dzieci pojawił się uśmiech i poczucie bezpieczeństwa.

Nazwa Fundacji DOBROdzieje się nie jest przypadkowa, wiemy że w każdej osobie jest przestrzeń do czynienia dobra, a jak wiadomo dając dobro, ono powróci z nawiązką do darczyńcy.