• Fundacja DOBROdzieje si─Ö

UWAGA! KONKURS! ­čÄł Rodzice zast─Öpczy wiedz─ů, ┼╝e dmuchany balonik wywo┼éa u┼Ťmiech na buzi dziecka

Rodzice zast─Öpczy doskonale wiedz─ů, ┼╝e dmuchany balonik wywo┼éa u┼Ťmiech na buzi ka┼╝dego dziecka! ­čží

Pani Lilly Tran podarowa┼éa naszej Fundacji 6 bilet├│w na Funny Balls Show ÔÇô bajeczne widowisko teatralne w ┼üodzi (13:00, 13 marca), w kt├│rym zobaczycie ponad 3 000 balon├│w w wyj─ůtkowych kolorach i niespotykanych dot─ůd kszta┼étach! ­čží

DO WYGRANIA:

­čöŞ Nagroda g┼é├│wna: 3 podw├│jne zaproszenia na przedstawienie dla dziecka i opiekuna :) (jedno zaproszenie dla jednej rodziny)

­čöŞ Nagroda dodatkowa: 3 podw├│jne zaproszenia dla opiekuna i dziecka, na ciep┼éy nap├│j i ciacho do Klubokawiarni Tubajka (jedno zaproszenie dla jednej rodziny)

JAK ZDOBY─ć NAGROD─ś?

W dniach od 6 do 10 marca 2021 udost─Öpnij w komentarzu do tego posta zdj─Öcie rysunku przygotowanego przez dziecko, kt├│rego g┼é├│wnym motywem b─Ödzie kolorowy balonik ­čÄł

DLA KOGO KONKUS? ­čĹęÔÇŹ­čĹŽ­čĹĘÔÇŹ­čĹž

Do konkursu zapraszamy tylko rodziny zast─Öpcze mieszkaj─ůce w wojew├│dztwie ┼é├│dzkim.

REGULAMIN KONKURSU

I. Postanowienia og├│lne

┬ž 1

1. Niniejszy regulamin, zwany dalej ÔÇ×RegulaminemÔÇŁ, okre┼Ťla warunki Konkursu prowadzonego pod nazw─ů ÔÇ×Balonowe ShowÔÇŁ zwanego dalej ÔÇ×KonkursemÔÇŁ.

2. Konkurs jest przeznaczony dla u┼╝ytkownik├│w portalu spo┼éeczno┼Ťciowego Facebook.com oraz u┼╝ytkownik├│w strony www.fundacjadobrodzieje.pl, posiadaj─ůcych status rodziny zast─Öpczej na terenie wojew├│dztwa ┼é├│dzkiego.

┬ž 2

Organizatorem Konkursu i przyrzekaj─ůcym nagrody zgodnie z art. 919 oraz art. 921 Kodeksu cywilnego, jest Fundacja DOBROdzieje si─Ö, z siedzib─ů w ┼üodzi przy ul. Gersona 1 m. 22, wpisana do KRS 0000847857, NIP 9820383542, zwana dalej ÔÇ×OrganizatoremÔÇŁ.

┬ž 3

Konkurs nie jest w ┼╝aden spos├│b sponsorowany lub administrowany przez operatora serwisu Facebook.com.

┬ž 4

Regulamin jest dost─Öpny pod adresem www.fundacjadobrodzieje.pl oraz w siedzibie Organizatora.

II. Uczestnictwo w Konkursie

┬ž 5

1. Uczestnikiem Konkursu, zwanym dalej ÔÇ×UczestnikiemÔÇŁ mo┼╝e by─ç osoba fizyczna dysponuj─ůca pe┼én─ů zdolno┼Ťci─ů do czynno┼Ťci prawnych, zamieszka┼éa na terenie Rzeczpospolitej Polskiej, kt├│ra spe┼énia ┼é─ůcznie nast─Öpuj─ůce warunki:

a) dysponuje profilem osobistym w serwisie Facebook, zwanym dalej ÔÇ×ProfilemÔÇŁ,

b) za┼éo┼╝onym i prowadzonym zgodnie z regulaminem serwisu Facebook, w tym uwzgl─Ödniaj─ůcym dane osobowe zgodne z rzeczywistym stanem rzeczy.

c) jest rodzin─ů zast─Öpcz─ů zamieszka┼é─ů w wojew├│dztwie ┼é├│dzkim

2. Z udzia┼éu w Konkursie wy┼é─ůczeni s─ů pracownicy Organizatora oraz ich wst─Öpni, zst─Öpni, ma┼é┼╝onkowie, rodze┼ästwo, a tak┼╝e osoby pozostaj─ůce z nimi w stosunku przysposobienia. Pracownikiem Organizatora w rozumieniu Regulaminu jest zar├│wno osoba zatrudniona przez Organizatora w ramach stosunku pracy, jak i osoba wsp├│┼épracuj─ůca z Organizatorem na podstawie umowy cywilnoprawnej (w szczeg├│lno┼Ťci na podstawie umowy ┼Ťwiadczenia us┼éug, zlecenia, umowy o dzie┼éo).

┬ž 6

Udział w Konkursie jest dobrowolny i bezpłatny.

III. Przebieg Konkursu

┬ž 7

Konkurs trwa od 6 do 10 marca 2021 i jest zwany dalej ÔÇ×Okres trwania KonkursuÔÇŁ.

┬ž 8

1. Konkurs polega na opublikowaniu w komentarzu pod postem Konkursu przez Uczestników, zdjęcia rysunku, którego głównym motywem jest kolorowy balonik.

2. Zdjęcie musi zostać opublikowana w formie komentarza pod wpisem umieszczonym na fanpage serwisu Facebook dostępnym pod adresem www.facebook.com/fundacjaDOBROdzieje, z wykorzystaniem Profilu Uczestnika. Zgłoszenie musi zostać dokonane w Okresie trwania Konkursu.

3. Zdj─Öcie rysunku b─Ödzie poddane ocenie z punktu widzenia nast─Öpuj─ůcych kryteri├│w: nieszablonowo┼Ťci i oryginalno┼Ťci rysunku

4. Rysunek nie może naruszać praw osób trzecich, a zwłaszcza praw autorskich, być sprzeczna z prawem lub dobrymi obyczajami.

5. Przed dokonaniem zg┼éoszenia Uczestnik powinien zapozna─ç si─Ö z tre┼Ťci─ů Regulaminu. Dokonanie zg┼éoszenia oznacza ch─Ö─ç wzi─Öcia udzia┼éu w Konkursie na zasadach okre┼Ťlonych w Regulaminie.

┬ž 9

1. Ka┼╝dy Uczestnik mo┼╝e dokona─ç tylko jednego Zg┼éoszenia. Oznacza to tak┼╝e, ┼╝e ten sam Uczestnik nie mo┼╝e dokonywa─ç zg┼éosze┼ä pos┼éuguj─ůc si─Ö r├│┼╝nymi Profilami.

2. Uczestnictwa w Konkursie, jak i praw i obowi─ůzk├│w z nim zwi─ůzanych, w tym prawa do ┼╝─ůdania nagrody, nie mo┼╝na przenosi─ç na inne osoby.

3. Uczestnik nie może wpływać na wynik Konkursu w sposób sprzeczny z prawem lub dobrymi obyczajami.

┬ž 10

1. Jury Konkursu sk┼éada si─Ö przedstawicieli Organizatora liczbie 2 nast─Öpuj─ůcych os├│b: Gabriela Halakiewicz i Agnieszka Nowicka, zwanych dalej ÔÇ×JuryÔÇŁ.

2. Jury dokona wyboru 6 rysunk├│w, kt├│re zdaniem Jury s─ů najlepsze z punktu widzenia kryteri├│w wskazanych w ┬ž 8 ust. 3 Regulaminu. Rysunki zost─ůna podzielone na dwie grupy nagr├│d.

3. Rozstrzygnięcie Konkursu zostanie zamieszczone na podstronie serwisu Facebook dostępnej pod adresem https://www.facebook.com/fundacjaDOBROdzieje w terminie 5 dni od zakończenia Okresu trwania Konkursu.

IV. Nagroda

┬ž 11

1. Uczestnik, kt├│rego rysunek zostanie wybrany przez Jury, zwany dalej ÔÇ×Zwyci─Özc─ůÔÇŁ, otrzymuje nagrod─Ö: - w postaci jednego dwuosobowego zaproszenia na Balonowe Show, kt├│re odb─Ödzie si─Ö 13 marca, o godzinie 13:00 w Teatrze DOM w ┼üodzi - w postaci jednego dwuosobowego zaproszenia na zakup dw├│ch porcji ciasta i dowolnych dw├│ch napoj├│w w Kawiarni Tubajka w okresie do 30 czerwca 2021, zwan─ů dalej ÔÇ×Nagrod─ůÔÇŁ.

2. Zwyci─Özca zostanie poproszony o wskazanie swojego adresu e-mail oraz innych danych osobowych niezb─Ödnych w celach przekazania Nagrody. Organizator skontaktuje si─Ö ze Zwyci─Özc─ů za po┼Ťrednictwem wiadomo┼Ťci skierowanej na Profil Uczestnika za┼éo┼╝ony w portalu Facebook w terminie 1 dnia od daty og┼éoszenia rozstrzygni─Öcia Konkursu.

3. Nagroda nie podlega wymianie na got├│wk─Ö ani na inne nagrody rzeczowe.

┬ž 12

1. Nagroda zostanie przekazana Zwyci─Özcy w terminie 2 dni od daty uzyskania przez Organizatora od Zwyci─Özcy informacji wskazanych w ┬ž 11 ust. 2 Regulaminu. Nagrod─Ö nale┼╝y odebra─ç osobi┼Ťcie na ul. Ma┼éachowskiego 74.

2. W przypadku braku kontaktu ze strony Zwyci─Özcy w ci─ůgu 2 dni daty wys┼éania do Zwyci─Özcy pro┼Ťby, o kt├│rej mowa w ┬ž 11 ust. 2 Regulaminu, Zwyci─Özca traci prawo do Nagrody. W takiej sytuacji Jury zbiera si─Ö ponownie i wybiera nowego Zwyci─Özc─Ö.

V. Prawa i obowi─ůzki Uczestnik├│w oraz Organizatora

┬ž 13

1. Organizator ma prawo wykluczyć z udziału w Konkursie osobę:

a. kt├│ra nie spe┼énia warunk├│w okre┼Ťlonych w ┬ž 5 Regulaminu,

b. kt├│ra nie stosuje si─Ö do zasady okre┼Ťlonej w ┬ž 9 ust. 1 Regulaminu,

c. kt├│ra naruszaj─ů postanowienie ┬ž 9 ust. 3 Regulaminu,

d. kt├│rej odpowied┼║ na Pytanie konkursowe naruszy postanowienie ┬ž 8 ust. 4 Regulaminu.

2. Gdyby osoba, co do kt├│rej istnia┼éy podstawy do jej wykluczenia z Konkursu zgodnie z postanowieniem ust─Öpu powy┼╝szego, zosta┼éa Zwyci─Özc─ů, w├│wczas traci ona prawo do Nagrody i dodatkowej nagrody pieni─Ö┼╝nej. W takiej sytuacji Jury zbierze si─Ö ponownie i dokona wyboru nowego Zwyci─Özcy.

VI. Prawa autorskie

┬ž 14

1. Z chwil─ů przekazania Nagrody Zwyci─Özcy, na podstawie art. 921 ┬ž 3 Kodeksu cywilnego Zwyci─Özca przenosi na Organizatora autorskie prawa maj─ůtkowe do odpowiedzi na Pytanie konkursowe bez ogranicze┼ä terytorialnych ani czasowych, na wszelkich polach eksploatacji znanych w dacie pocz─ůtkowej Okresu trwania Konkursu, a w szczeg├│lno┼Ťci na nast─Öpuj─ůcych polach eksploatacji:

- w zakresie utrwalania i zwielokrotniania utworu - wytwarzanie okre┼Ťlon─ů technik─ů egzemplarzy utworu, w tym technik─ů drukarsk─ů, reprograficzn─ů, zapisu magnetycznego oraz technik─ů cyfrow─ů,

- w zakresie obrotu oryginałem albo egzemplarzami, na których utwór utrwalono - wprowadzanie do obrotu, użyczenie lub najem oryginału albo egzemplarzy,

- w zakresie rozpowszechniania utworu w spos├│b inny ni┼╝ okre┼Ťlony powy┼╝ej - publiczne wykonanie, wystawienie, wy┼Ťwietlenie, odtworzenie oraz nadawanie i reemitowanie, a tak┼╝e publiczne udost─Öpnianie utworu w taki spos├│b, aby ka┼╝dy m├│g┼é mie─ç do niej dost─Öp w miejscu i w czasie przez siebie wybranym. Ponadto Zwyci─Özca upowa┼╝nia Organizatora do wykonywania praw zale┼╝nych do utworu, w zakresie uzasadnionym wykorzystywaniem utworu na powy┼╝szych polach eksploatacji, w tym do dokonywania modyfikacji utworu, ┼é─ůczenia go z innymi utworami, przekazywania innym podmiotom w celu modyfikacji. Zwyci─Özca zobowi─ůzuje si─Ö do niewykonywania prawa do integralno┼Ťci utworu w odniesieniu do tre┼Ťci Zg┼éoszenia i upowa┼╝nia Organizatora do dokonywania wszelkich zmian w tre┼Ťci utworu. Zwyci─Özca rezygnuje z zamieszczenia wraz z utworem informacji, ┼╝e jest ich autorem, wyra┼╝aj─ůc zgod─Ö na jego anonimowe rozpowszechnianie.3.

2. Z chwil─ů zamieszczenia odpowiedzi na Pytanie konkursowe, Uczestnik udziela Organizatorowi nieodp┼éatnej licencji niewy┼é─ůcznej na korzystanie z autorskich praw maj─ůtkowych do odpowiedzi na Pytanie konkursowe, udzielonej na czas nieograniczony, na polach eksploatacji wskazanych w postanowieniu ust─Öpu powy┼╝szego.

3. Zar├│wno Zwyci─Özca, jak i Uczestnicy wyra┼╝aj─ů zgod─Ö na anonimowe korzystanie przez Organizatora z ich odpowiedzi na Pytanie konkursowe w ramach p├│l eksploatacji okre┼Ťlonych w postanowieniu ust─Öpu pierwszego niniejszego paragrafu.

VII. Dane osobowe

┬ž 15

1. Administratorem danych osobowych Uczestnik├│w jest Organizator. Dane osobowe b─Öd─ů przetwarzane, w celach zwi─ůzanych z realizacj─ů Konkursu, rozliczeniem podatkowym Zwyci─Özcy, rozpoznaniem reklamacji, przekazaniem Nagrody i zamieszczeniem informacji o Zwyci─Özcy.

2. Uczestnik ma prawo dost─Öpu do tre┼Ťci swoich danych oraz ich poprawiania.

3. Podanie przez Uczestnik├│w ich danych osobowych jest dobrowolne, ale niezb─Ödne do otrzymania nagrody w Konkursie.

VIII. Post─Öpowanie reklamacyjne

┬ž 16

1. Reklamacje co do przebiegu Konkursu mog─ů by─ç zg┼éaszane do Organizatora przez Uczestnika w formie pisemnej na adres wskazany w postanowieniu ┬ž 2 ust. 1 Regulaminu lub e-mailem na na adres: agnieszka.nowicka@fundacjadobrodzieje.pl .

2. Reklamacja powinna zawiera─ç: przyczyn─Ö reklamacji oraz dane personalne umo┼╝liwiaj─ůce udzielenie odpowiedzi na reklamacj─Ö

3. Reklamacje b─Öd─ů rozpatrywane przez Organizatora w terminie 14 dni od daty ich otrzymania przez Organizatora.