google-site-verification=piB8Ih3jBStzvYj6YX051ECuYu-K-K6jpvIYEVWAo5g Zapraszamy do Akcji LIST DO MIKOŁAJA - 2021

Zapraszamy do Akcji LIST DO MIKOŁAJA - 2021

To już IV edycja Akcji „Listo do Mikołaja”. W ubiegłym roku dzięki wielkiemu sercu pracowników firm, osób indywidualnych, wolontariuszy, znajomych i nieznajomych aż 1211 łódzkich dzieci z rodzin zastępczych, domów dziecka, świetlic środowiskowych otrzymało swój wymarzony prezent.

Dlatego ponownie zapraszamy do udziału w tej niezwykłej akcji, niech dzieje się Magia Świąt.

Pamiętasz tę dziecięcą radość przed zbliżającą się Gwiazdką? Nasłuchiwanie kroków na schodach. Zapach choinki oraz aromat wigilijnych potraw unoszący się w całym domu. A także ciekawość, co tym razem znajdziesz pod choinką. Twoja kochająca Cię rodzina robiła, co mogła, by prezent był tym wymarzonym.

A co czują dzieci, którym Wigilia wcale nie kojarzy się z rodzinną atmosferą? Dzieci, które spędzają ten wyjątkowy czas bez swojej biologicznej mamy i swojego taty - w domach dziecka lub rodzinach zastępczych.

Ich opiekunowie wiedzą, że dla tych dzieci Święta Bożego Narodzenia to wyjątkowo trudny czas. Starają się więc spełnić choć jedno marzenie każdego dziecka. Czasami jednak potrzebują pomocy. Dlatego po raz kolejny chcemy zadbać, by dzieci z łódzkich domów dziecka, rodzin zastępczych, świetlic środowiskowych mogły znaleźć pod choinką wymarzone prezenty.

Dołącz do grona osób, które będą spełniać marzenia przedszkolaków, uczniów i nastolatków po przejściach.

Twoje zaangażowanie to tylko przeczytanie listu do Świętego Mikołaja przygotowanego przez dziecko, znalezienie wymarzonego, dziecięcego prezentu i przeznaczenie kwoty do 100 zł na jego zakup.

KONTAKT Jeśli chcesz zostać Mikołajem, skontaktuj się z Gabrielą Halakiewicz – gabriela.halakiewicz@fundacjadobrodzieje.pl

Jak przygotować się do zostania Świętym Mikołajem? 1. Skontaktuj się z nami i zgłoś chęć udziału w Akcji LIST DO MIKOŁAJA. 2. W ciągu 2 tygodni od zgłoszenia dostaniesz list, w którym młody człowiek z domu dziecka, rodziny zastępczej lub świetlicy środowiskowej napisze, o czym marzy. Bez obaw! Dziecko wie, że ma zmieścić się w kwocie 100 zł.

3. Później masz 2 tygodnie na spełnienie jego gwiazdkowego marzenia.

4. Prezent trzeba dostarczyć do Fundacji DOBROdzieje się w Łodzi ul. Piotrkowska 80. Fundacja znajduje się w podwórzu kamienicy, trzecie drzwi po lewej stronie, 3 piętro. Jeśli możesz, zachęć do akcji swoją rodziną, przyjaciół, znajomych, sąsiadów, współpracowników.

I pamiętaj, że „dobro to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli”.

Zobacz, jak wyjątkowa była ubiegłoroczna Akcja List do Mikołaja: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=G4KPBlZVcR0

Pozdrawiamy Świąteczne Elfy z Fundacji DOBROdzieje się