google-site-verification=piB8Ih3jBStzvYj6YX051ECuYu-K-K6jpvIYEVWAo5g DZIEŃ NAUCZYCIELA ŚWIĘTUJEMY CODZIENNIE 🧡💚💙💛

DZIEŃ NAUCZYCIELA ŚWIĘTUJEMY CODZIENNIE 🧡💚💙💛

"Nie ma dzieci leniwych, są tylko złe sposoby nauki" — zgodnie twierdzą Marta i Justyna, które w dniu 10.10.2020 r. przeprowadziły pierwsze zajęcia "wesołej nauki" dla dzieci z rodzin zastępczych.

Marta jest emerytowaną nauczycielką, a Justyna podchorążym i studentką medycyny wojskowej, wspólnie postanowiły przygotować cykl trzech spotkań, podczas których pokazują najmłodszym, że nauka wcale nie musi być trudnym ani przykrym obowiązkiem i zarówno matematyką, jak i angielskim, można się całkiem dobrze bawić.

Dzieci miały okazję nie tylko nauczyć się nowego słownictwa czy poćwiczyć dodawanie, ale i samodzielnie przygotować i zagrać w różnego rodzaju gry, mające pomóc im w zapamiętywaniu.

Podczas zajęć zostały zachowane wszelkie wymogi sanitarno-epidemiologiczne.

Jeśli Ty też chcesz zostać wolontariuszem pomagającym dzieciom w nauce, skontaktuj się z nami: gabriela.halakiewicz@fundacjadobrodzieje.pl