google-site-verification=piB8Ih3jBStzvYj6YX051ECuYu-K-K6jpvIYEVWAo5g 26.10.2023, godz. 17:00 - Spotkanie z seksuolożką Aleksandrą Dulas dla rodziców zastępczych

Szczegóły warsztatu:

Zapraszamy rodziców zastępczych na spotkanie z seksuolożką Aleksandrą Dulas poświęcone zagadnieniom związanym z seksualnością nastolatków w kontekście rodzicielstwa zastępczego.

Celem warsztatu jest odpowiedzenie na wszelkie Państwa pytania w tym szerokim zakresie tematycznym, czyli m.in.:

- o kwestie rodzicielstwa i rozmowy z dzieckiem na tematy związane z seksualnością człowieka,

- o proces dorastania i dojrzewania, w odniesieniu do norm rozwojowych oraz sytuacji trudnych i podejmowania zachowań ryzykownych,

- o możliwe działania profilaktyczne na rzecz dzieci i młodzieży,

- o program edukacji seksualnej, który jest realizowany w Łodzi dzięki dofinansowaniu z Urzędu Miasta.

Dzięki udziałowi w spotkaniu będziecie Państwo mieć okazję, by…

- przedyskutować ważne dla Was kwestie w bezpiecznej przestrzeni i z osobą mającą wieloletnie doświadczenie w pracy z różnorodną młodzieżą,

- otrzymać odpowiedzi zgodne z aktualnymi standardami naukowymi, wprost, ale i z empatią,

- zorientować się w możliwościach wsparcia dla swoich dzieci.

Spotkanie będzie miało charakter interaktywny, oparte będzie na dialogu i odpowiedzi na nurtujące Państwa tematy. Zachęcamy do przemyślenia i przygotowania wcześniej pytań.

Aleksandra Dulas jest nauczycielką, socjolożką, seksuolożką, terapeutką oraz interwentką kryzysową. Od 25 lat pracuje z dziećmi, młodzieżą i rodzicami. jest współautorką programu edukacji seksualnej dla młodzieży realizowanego przez Fundację SPUNK. Tworzyła liczne projekty edukacyjne, propaguje edukację obywatelską, równościową i antydyskryminacyjną. Jest terapeutką traum metodą AIT, certyfikowaną w Londynie przez Michelle Shapiro. Pracuje metodą "Opór bez przemocy" - "NVR - Non violent resistance" i jest propagatorką tej metody. Zadanie dofinansowane z budżetu Miasta Łodzi.

Termin: 26.10.2023, godz. 17:00

Miejsce: Fundacja - DOBROdzieje się, ul. Piotrkowska 80, klatka D, 3 piętro

Ilość uczestników: 20 osób - TYLKO rodzice zastępczy

Czas spotkania: 1,5-2 h

Liczba miejsc ograniczona, liczy się kolejność zgłoszeń.

Warsztaty są możliwe dzięki ogromnemu sercu Fundacji Owoc Spotkania. Dziękujemy!

Zapraszamy do wypełnienia formularza znajdującego się poniżej: