google-site-verification=piB8Ih3jBStzvYj6YX051ECuYu-K-K6jpvIYEVWAo5g MIĘDZY NAMI DZIEWCZYNAMI | Fundacja DOBROdzieje się

O PROJEKCIE - ZRZUTKA NA KOMPUTERY

Zrzutka-na-komputery-Fundacja-DOBROdziej

Ostatnie miesiące pokazały, jak ważne jest posiadanie w domu komputera, by dziecko które musiało przejść w tryb nauki zdalnej, mogło realizować program nauczania. Każdy z nas doświadczył tej niezwykłej sytuacji, gdzie dzieci własne lub znajomych, próbowały oswoić naukę poprzez odrabianie lekcji na komputerze. Zawsze było słychać narzekanie.

A co w przypadku, gdy dziecko nie ma dostępu do komputera? I nie ma szans na odrabianie lekcji, bo babcia lub dziadek, którzy je wychowują, nie mają pieniędzy na zakup takiego sprzętu?

W Łodzi w ponad 650 rodzinach zastępczych spokrewnionych, czyli takich gdzie babcia, dziadek, dorosła siostra lub brat, przejmują opiekę rodzicielską nad niepełnoletnim dzieckiem, wychowuje się ponad 800 dzieci.

Fundacja DOBROdzieje się (www.fundacjadobrodzieje.pl), poprzez zawarte porozumienie z Miejskim Ośrodkiem Pomocy Społecznej w Łodzi, pomaga dzieciom z rodzin zastępczych oraz domów dziecka.

Dlatego podjęliśmy wyzwanie i zapraszamy Cię do pomocy. Małymi krokami chcemy pomagać dzieciom, by mogły na równi z innymi rówieśnikami rozwijać się, uczyć, realizować swoje pasje.

Dołącz do nas i przekaż chociaż 1 zł, każda kwota jest ważna, bo pozwoli zakupić komputery, które przekażemy dzieciom z najuboższych rodzin zastępczych spokrewnionych i biologicznych.

Numer konta ‘Fundacji DOBROdzieje się’ to:
74 1140 2004 0000 3502 8017 9891

Tytuł przelewu: Zrzutka na komputery

Dziękujemy za każdą kwotę!