google-site-verification=piB8Ih3jBStzvYj6YX051ECuYu-K-K6jpvIYEVWAo5g Wyjątkowe nagrody w konkursie literackim „Opowiem Ci bajkę…”

Wyjątkowe nagrody w konkursie literackim „Opowiem Ci bajkę…”

Fundacja UNUM i Fundacja DOBROdzieje się wspólnie zapraszają do wzięcia udziału w kolejnej edycji konkursu literackiego „Opowiem Ci bajkę…”, skierowanego do dzieci i młodzieży (w wieku od 10 do 26 lat), przebywających w pieczy zastępczej instytucjonalnej i rodzinnej.

Wierząc w młode literackie talenty, zgodnie z hasłem tegorocznej edycji - „W krainie moich marzeń”, zapraszamy wszystkich młodych twórców do przelania na papier w formie opowiadania, wizji świata stworzonego z najskrytrzych pragnień.

Na autorów najciekawszych prac czekają wspaniałe nagrody (w trzech kategoriach wiekowych: 10-13 lat, 14-16 lat, 17+):

- Pierwsze miejsce - wyjazd na warsztaty literackie

- Drugie miejsce - jednodniowy kurs rozwijający pasję (do 500 zł)

- Trzecie miejsce - bon do Bonito o wartości 150 zł

- Wyróżnienie - bon o wartości 100 zł.

Finalna praca nie powinna być dłuższa niż 2 strony A4.

Do 31 stycznia 2023 należy ją przesłać na adres: konkurs_literacki@fundacjadobrodzieje.pl.

Nagroda specjalna

Opowiadania młodych autorek i autorów w ramach zeszłorocznej edycji, zostały zebrane i wydane w formie przepięknie ilustrowanej książki, którą można podziwiać na stronie:

Mamy nadzieję, poznać marzenia młodych twórców i odkryć, jak mądra i twórcza potrafi być dziecięca wyobraźnia.

Wzmacniajmy silne strony podopiecznych

Dzieci i młodzież z pieczy zastępczej kroczą przez życie bardziej krętą drogą. Wiemy jednak, że mają one ogromny potencjał i zależy nam na tym, żeby podzieliły się z innymi własną życiową lekcją. Wierzymy, że te lekcje niosą ze sobą podwójną korzyść — dla Twórcy pracy i dla Czytelników. Z niecierpliwością czekamy na wszystkie talenty literackie - wiemy, że ich nie brakuje.

Jesteśmy, by wspierać

Misją Fundacji DOBROdzieje się wraz z Fundacją UNUM jest wspieranie dzieci i młodzieży. Z uwagą słuchamy i obserwujemy potrzeby młodych ludzi. Obserwujemy ich problemy i trudności. Dostrzegamy ich możliwości twórcze i potrzebę wyrażania siebie. Dlatego pragniemy towarzyszyć pasji młodych i pomagać im spełniać skryte marzenia.