google-site-verification=piB8Ih3jBStzvYj6YX051ECuYu-K-K6jpvIYEVWAo5g Kreatywne warsztaty edukacyjne ''TikTok Szczęśliwego Nastolatka''

Kreatywne warsztaty edukacyjne ''TikTok Szczęśliwego Nastolatka''

Zapraszamy na kreatywne warsztaty edukacyjne ''TikTok Szczęśliwego Nastolatka''

17.06.2023, godz. 14:00.

Edukacja w zakresie: posługiwania się mediami społecznościowymi oraz profilaktyki uzależnień cyfrowych. Zajęcia dedykowane są dla konkretnej grupy wiekowej (14-18 lat) i dostosowane tak, by wykorzystać największy zasób słownictwa młodzieżowego.

Warsztat opracowany został przez panią Agnieszkę Misztal.

Organizatorem warsztatów jest Fundacja DobroDziejesię.

Realizacja zadania publicznego jest możliwa dzięki wsparciu finansowemu zapewnionemu przez Fundusz Narodów Zjednoczonych na rzecz Dzieci UNICEF. Plan warsztatów: - "Idealny profil" nastolatka, czyli jaki? - Pokaż mi ten profil a powiem Ci kim jesteś. Ale lewy czy prawy? - Co Sherlock robiłby na TikToku, gdyby żył? - TikTokTikTokszczęśliwi czasu nie liczą. - Odkrywanie zagadek za pomocą profilowania mediówspołecznościowych. - Chcę być bohaterem - i jak to zrobić na Instagramie? - Dziury w asfalcie - jak je omijać. Na Facebooku też. - Co za dużo to nie zdrowo, oj tam oj tam. - Hej Boomer co Ty wiesz o zakochaniu? - Przychodzi Boomer do lekarza z książką na głowie. -Co Panu jest? pyta lekarz. - A nic, Facebook. - Podsumowanie, essa.

Prowadząca:

Agnieszka Misztal - magistra pedagogiki, absolwentka studiów MBA Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Łódzkiego, w trakcie podyplomowych studiów „Psychiatria i Psychologia Sądowa” Wydziału Prawa UŁ a także licznych szkoleń, kursów i warsztatów. Tytuł trenera biznesu otrzymała wraz z certyfikatem w 2016 roku w International Trainers and FacylitarorFederation. Dostrzegła zjawisko masowego uzależniania się od mediów, smartfona i cyfrowych urządzeń. W trakcie działań własnych opracowała plan, który przerodził się w koncept, a następnie w kompletny program pedagogiczny, pozwalający na zmianę nawyków i zdystansowanie się do problemu tych uzależnień.

Ważne, aby uczestnicy przynieśli ze sobą zgody od opiekunów na udział w spektaklu. Brak takiej zgody wyklucza udział.

Link do dokumentu zawierającego wyrażenie zgody do pobrania i wydruku:

Grupa warsztatowa: 10 uczestników Termin: 17 czerwca 2023, godz. 14:00 Czas: 120 minut + kwadrans przerwy Miejsce: Siedziba Fundacji, ul. Piotrkowska 80

Liczba miejsc ograniczona, liczy się kolejność zgłoszeń.

Zapraszamy do zapisów poprzez poniższy formularz: