google-site-verification=piB8Ih3jBStzvYj6YX051ECuYu-K-K6jpvIYEVWAo5g Wyprawka szkolna | Fundacja DOBROdzieje się

O PROJEKCIE - WSPARCIE SZKOLNE

- ZESZYTY, DŁUGOPISY, DOSTĘP DO KSIĄŻEK

Fundacja-DOBROdzieje-sie-podziel-sie-zes

Wspaniale jest przygotować dla dzieci raz w roku piękne wyprawki z plecakiem, piórnikiem, kolorowymi długopisami, ołówkami, linijkami, ale jeszcze wspanialej jest dbać o dostęp do pomocy szkolnych w ciągu roku.

Spodobał Ci się barwny zeszyt, kup jeden dla siebie lub dla swojego dziecka, a drugi podaruj dziecku będącemu pod opieką naszej fundacji.

Pamiętasz jaką radością było dla Ciebie i może nadal jest, otwarcie nowej, pachnącej książki i rozpoczęcie lektury. Doskonale wiesz, że dzięki czytaniu masz teraz olbrzymi zasób słownictwa, a Twoja głowa jest pełna kolorowych obrazów.

Dlatego zachęcamy Cię do wsparcia czytelnictwa wśród dzieci będących pod opieką fundacji.

W jaki sposób to zrobisz, zależy od Ciebie. Możesz wybrać:

1. Przekazanie pomocy naukowych lub zakup pakietu lektur dla danej klasy dla jednego dziecka - przekażemy Ci listę lektur, które ustalił nauczyciel języka polskiego,

2. Zakup karty do Empiku - co umożliwi dziecku samodzielny zakup lektur, zeszytów, długopisów potrzebnych do szkoły,

3. Objęcie dziecka opieką stypendialną, czyli ustalamy które z dzieci potrzebuje najpilniejszego wsparcia, a Ty co miesiąc przekazujesz określoną kwotę na konto fundacji z adnotacją, że kwota jest przeznaczona na stypendium dla określonego dziecka "Imię i nazwisko". My co miesiąc ustalamy co jest potrzebne dziecku: zeszyty, książki, a może kurs językowy i przekazujemy na ten cel Twoje wsparcie.
Na koniec miesiąca otrzymujesz fakturę prezentującą listę zakupionych pomocy naukowych.

Przekazując wsparcie dzieciom, zapewniamy, że poczujesz ogromną satysfakcję, a Twoje życie dzięki temu będzie bogatsze i bardziej radosne.

Fajnie jest pomagać!

Kontakt w temacie projektu:

Agnieszka Nowicka

agnieszka.nowicka@fundacjadobrodzieje.pl